Vegan κοτομπουκιές

ΥΛΙΚΑ

  • τριμμένη φρυγανιά
  • 150 γρ firm τόφου, στραγγισμένο και πιεσμένο (*δες τα extra tips)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • νερό, όσο χρειάζεται
  • λίγο γάλα
  • σκόνη σκόρδου
  • Σκόνη κρεμμυδιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σπρέι λαδιού (*Προαιρετικό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230° C
  2. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  3. Σε ένα μεγάλο πιάτο (ή μπολ), πρόσθετετε την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, το  κρεμμύδι το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  5. Κόβετε το τόφου σε μικρά τετράγωνα ίσου μεγέθους
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά το αλεύρι και το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι, ρίχνετε λίγο γάλα και νερό, μέχρι να ενωθούν καλά για να δημιουργηθεί κουρκούτι.
  7. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε μερικές πιτσιλιές νερού.
  8. Βυθίζετε ένα κομμάτι τόφου στο κουρκούτι
  9. Τινάξτε ελαφρά το περιττό κουρκούτι και τοποθετήστε το μέσα στη φρυγανιά.
  10. Βάλτε τα κομματάκια τόφου στο ταψί.
  11. Προαιρετικά: ψεκάστε με λίγο λάδι για επιπλέον χρώμα
  12. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή υφή.
  13. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια στη μέση του χρόνου και ψήστε για την υπόλοιπη ώρα.

 

Extra tips:

  • Επιλέξτε firm tofu (σκληρό τόφου).
  • Τυλίξτε ένα κομμάτι τόφου σε μία πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
  • Προσθέστε ένα τηγάνι από πάνω (ή κάτι εξίσου βαρύ) και αφήστε το να στραγγίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Όταν τελειώσετε, στέγνωστέ το λίγο με μία χαρτοπετσέτα ταμποναριστά, για να αφαιρέσετε την υγρασία στην επιφάνεια.

 

Για να μαθαίνετε περισσότερα διατροφικά νέα ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Bowl με κινόα

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ