Σπιτική κρέμα δημητριακών για μωρά

Έχεις μωράκι στο σπίτι και είστε στην υπέροχη φάση της εισαγωγής στερεών τροφών!!

Ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά σου!

Διαβάζεις... Ρωτάς.. Και εν τέλει δεν ξέρεις από που να αρχίσεις...

Ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό σου..


"Τι μπορώ να δώσω αντί για ρυζάλευρο στο μωρό;"

"Πως να φτιάξω σπιτική κρέμα; "

"Υπάρχει κάποια βρεφική κρέμα για την δυσκοιλιότητα;"

"Κάποιος τρόπος για εισαγωγή στην γλουτένη;"
 

Δες παρακάτω τις παρακάτω συνταγές για σπιτικές κρεμούλες και διάβασε και τα extra tips!

#1 Βασική συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κούπα βρώμη (50γρ)
  • 1 1/2 κούπα νερό (375γρ)

*2-3 μερίδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Άλεσε την βρώμη σε ένα μπλέντερ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το νερό.
  3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε μέσα την βρώμη και άσε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 7 με 9 λεπτά ή μέχρι να πήξει.


#2 Για εισαγωγή στην γλουτένη

ΥΛΙΚΑ

  • 1/4 κούπα βρώμη (25γρ)
  • 1/4 κούπα πίτουρο σιταριού (25γρ)
  • 1 κούπα νερό (250γρ)

*2-3 μερίδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Άλεσε την βρώμη και το πίτουρο σιταριού σε ένα μπλέντερ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το νερό.
  3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε μέσα την βρώμη, το σιτάρι και άφησε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7 με 9 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα.


#3 Για την δυσκοιλιότητα

ΥΛΙΚΑ

  • 1/4 κούπα βρώμη (25γρ)
  • 1/4 κούπα πίτουρο σιταριού (25γρ)
  • 1κ.σ λιναρόσπορος
  • 1 κούπα νερό (250γρ)

*2-3 μερίδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρόσθεσε την βρώμη, τον λιναρόσπορο και το πίτουρο σιταριού σε ένα μπλέντερ και άλεσε τα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το νερό.
  3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε μέσα τα στέρεα υλικά από το μπλέντερ και άφησε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7 με 9 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα.
  4. Πριν την δώσεις στο μωράκι σου, μπορείς να αναμείξεις κάποιο φρούτο αλεσμένο που έχετε εισάγει και βοηθάει στην δυσκοιλιότητα όπως μουλιασμένα αλεσμένα δαμάσκηνα ή βασιλικούς χουρμάδες, ακτινίδιο, ανανά, παπάγια κτλ ή/ και αλείμματα ξηρών καρπών πχ αμυγδαλοβούτυρο, ταχίνι, φιστικοβούτυρο.

 


Extra tips

  • Για πιο βελούδινη υφή και για βρέφη ηλικίας 6-7-μηνών, μπορείς μετά τον βρασμό να αφήσεις την κρέμα να κρυώσει και να την αλέσεις στο μπλέντερ, μέχρι η υφή να φτάσει στο σημείο που επιθυμείς.
  • Χρησιμοποιώντας τις κρέμες ως βάση μπορείς να προσθέσεις: πολτοποιημένη μπανάνα, αβοκάντο, ροδάκινο, λίγο αμυγδαλοβούτυρο, λίγο ταχίνι. Μην φοβηθείς να εισάγεις σε αυτή την μορφή (αλείμματος) τρόφιμα από την ομάδα των ξηρών καρπών καθώς φαίνεται πως μειώνεται ο κίνδυνος αλλεργίας με την πρόωρη έκθεση σε αυτά.
  • Αν χρειαστεί, μπορείς να προσθέσεις και λίγο νεράκι σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.
  • Το πόσο πηχτή ή αραιή θα είναι η κρεμούλα εξαρτάται από τις δεξιότητες και την ηλικία του μωρού σου
  • Σε παιδάκια άνω του έτους μπορείς να προσθέσεις και μέλι
  • Μπορείς να φτιάξεις την κρεμούλα και με βρεφικό γάλα σε σκόνη (φόρμουλα) ή με αντλημένο μητρικό γάλα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν πρέπει να έρθουν σε σημείο βρασμού! 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ