Σαλάτα με κριθάρι, κάρι και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κριθάρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών   
  • 100 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, καθαρισμένα
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε το νερό, το κριθάρι, και τον κύβο λαχανικών, αλατοπιπέρωσε, σκέπασε με ένα καπάκι και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι.
  2. Σούρωσε αν χρειαστεί και άφησε το κριθάρι να κρυώσει εντελώς.
  3. Ψήσε στον φούρνο τα κρεμμύδια στους 200⁰C, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
  4. Μόλις κρυώσουν, κόψ'τα σε μικρά καρέ.
  5. Σε μια κατσαρόλα τοποθέτησε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι.
  6. Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν δηλαδή, τα αποσύρεις από την φωτιά και τα αφήνεις να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Σε ένα σκεύος ανακάτεψε το κάρι, τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μείγμα του χυμού πορτοκάλι με τις σταφίδες.
  8. Πρόσθεσε το κριθάρι, τα κρεμμύδια και το πορτοκάλι.
  9. Ανακάτεψε, ρίξε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και άφησε το μείγμα να μαριναριστεί για 1 ώρα προτού σερβίρεις.
  10. Σέρβιρε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.

     

Η συνταγή είναι από yiannislucacos.gr.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

 

 

Διάβασε επίσης: Κέικ λαχανικών.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ