Σαλάτα με κριθάρι, κάρι και πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κριθάρι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 100 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, καθαρισμένα
- 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
- 60 γρ. σταφίδες
- 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 15 γρ. κάρι, σκόνη
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- 20 γρ. μέλι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξε το νερό, το κριθάρι, και τον κύβο λαχανικών, αλατοπιπέρωσε, σκέπασε με ένα καπάκι και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι.
- Σούρωσε αν χρειαστεί και άφησε το κριθάρι να κρυώσει εντελώς.
- Ψήσε στον φούρνο τα κρεμμύδια στους 200⁰C, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
- Μόλις κρυώσουν, κόψ'τα σε μικρά καρέ.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθέτησε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι.
- Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν δηλαδή, τα αποσύρεις από την φωτιά και τα αφήνεις να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Σε ένα σκεύος ανακάτεψε το κάρι, τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μείγμα του χυμού πορτοκάλι με τις σταφίδες.
- Πρόσθεσε το κριθάρι, τα κρεμμύδια και το πορτοκάλι.
- Ανακάτεψε, ρίξε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και άφησε το μείγμα να μαριναριστεί για 1 ώρα προτού σερβίρεις.
- Σέρβιρε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από yiannislucacos.gr.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Κέικ λαχανικών.