Σαλάτα με τόφου

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γλ. κουρκουμά
  • λίγη κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. tofu
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρόσθεσε σε ένα μπόλ την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά, την κάπαρη και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Θρυμμάτισε με τα χέρια σου το tofu και ρίξ΄το στο μπολ, Ανακάτεψε απαλά να ομογενοποιηθεί. Δεν το θέλουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, θέλουμε να είναι σπασμένο σε διάφορα μεγέθη για να θυμίζει την υφή της αυγοσαλάτας.
  3. Πρόσθεσε στο μπολ τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακάτεψε και την βάλε την σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις.
  5. Για το σερβίρισμα πρόσθεσε από πάνω φρυγανισμένο ψωμί με φρέσκια ρόκα (προαιρετικά και λίγη κρέμα μπαλσάμικο).

 

Extra tips:

  • Επίλεξε firm tofu (σκληρό τόφου).
  • Πριν ξεκινήσεις με την συνταγή, τύλιξε το τόφου σε μία πετσέτα και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο.
  • Πρόσθεσε ένα τηγάνι από πάνω (ή κάτι εξίσου βαρύ) και άφησέ το να στραγγίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Όταν τελειώσεις στέγνωσέ το λίγο με μία χαρτοπετσέτα ταμποναριστά, για να αφαιρέσεις την υγρασία στην επιφάνεια.

 

Η συνταγή είναι από madameginger

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Μαριναρισμένο τόφου

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ