Σαλάτα με τόφου
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ μαγιονέζα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γλ. κουρκουμά
- λίγη κάπαρη, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. tofu
- λίγο χυμό λεμόνι
- λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρόσθεσε σε ένα μπόλ την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά, την κάπαρη και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Θρυμμάτισε με τα χέρια σου το tofu και ρίξ΄το στο μπολ, Ανακάτεψε απαλά να ομογενοποιηθεί. Δεν το θέλουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, θέλουμε να είναι σπασμένο σε διάφορα μεγέθη για να θυμίζει την υφή της αυγοσαλάτας.
- Πρόσθεσε στο μπολ τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακάτεψε και την βάλε την σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις.
- Για το σερβίρισμα πρόσθεσε από πάνω φρυγανισμένο ψωμί με φρέσκια ρόκα (προαιρετικά και λίγη κρέμα μπαλσάμικο).
Extra tips:
- Επίλεξε firm tofu (σκληρό τόφου).
- Πριν ξεκινήσεις με την συνταγή, τύλιξε το τόφου σε μία πετσέτα και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο.
- Πρόσθεσε ένα τηγάνι από πάνω (ή κάτι εξίσου βαρύ) και άφησέ το να στραγγίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Όταν τελειώσεις στέγνωσέ το λίγο με μία χαρτοπετσέτα ταμποναριστά, για να αφαιρέσεις την υγρασία στην επιφάνεια.
Η συνταγή είναι από madameginger
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Μαριναρισμένο τόφου