Τόφου με γλυκόξινη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ τόφου
  • ½ κ.σ κορν φλάουρ
  • Αλάτι
     

Για την σάλτσα:

  • σκόρδο
  • 1 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ σόγια
  • 2 κ.σ ξίδι λευκό
  • 3 κ.σ κέτσαπ
  • αλάτι
  • νερό
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πάναρε το τόφου με κορν φλάουρ και αλάτι. 
  2. Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τα υλικά για την σάλτσα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ, Πρόσθεσε το στο τηγάνι με το τοφου και ανακάτεψε μέχρι να πήξει, για 3-4 λεπτά.
  4. Σέρβιρε με rice noodles ή ρύζι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

 

Extra tips:

  • Επίλεξε firm tofu (σκληρό τόφου).
  • Πριν ξεκινήσεις με την συνταγή, τύλιξε το τόφου σε μία πετσέτα και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο.
  • Πρόσθεσε ένα τηγάνι από πάνω (ή κάτι εξίσου βαρύ) και άφησέ το να στραγγίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Όταν τελειώσεις στέγνωσέ το λίγο με μία χαρτοπετσέτα ταμποναριστά, για να αφαιρέσεις την υγρασία στην επιφάνεια.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Σαλάτα με τόφου

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ