Κέικ λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μικρά κολοκυθάκια (τριμμένα).
  • 1 μέτριο καρότο (τριμμένο).
  • 3 μεγάλα αυγά.
  • 1¼ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ.
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο.
  • 1/2 φλ. γάλα.
  • 1 φλ. τυρί light τριμμένο.
  • 1 φλ. λευκό τυρί light σε τρίμματα.
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο.
  • αλάτι.
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  3. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Περνάτε τα λαχανικά στον τρίφτη.
  5. Σε μπολ βάζετε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε με σύρμα για 2-3΄να ενωθούν.
  6. Προσθέτετε τα λαχανικά, τη γραβιέρα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύετε.
  7. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και απαλά με κουτάλι ανακατεύετε να ενωθούν.
  8. Αδειάζετε στην έτοιμη φόρμα.
  9. Ψήνετε για 45΄περίπου, μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή και καθαρή από το κέντρο του.
  10. Αφήνετε το κέικ να σταθεί για 15΄και έπειτα ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

 

Η συνταγή είναι από την www.argiro.gr με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια! 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Μπισκότα με κολοκύθι.

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ