Μαριναρισμένο τόφου

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ τόφου (firm ή extra firm)
  • 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι
  • 1 κ.σ σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γλ. ξίδι λευκό
  • πάπρικα
  • σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ(εκτός από το τόφου).
  2. Πρόσθεσε το τόφου μέσα στο μπολ και άφησέ το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις την προετοιμασία και από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει το τόφου μέσα στην μαρινάδα όλη νύχτα! Αν έχεις χρόνο και θέλεις κάτι γρήγορο, μην το αφήσεις και καθόλου, απλά βούτηξέ το στο μπολ με την μαρινάδα!
  3. Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι από όλες τις μεριές

 

Extra tips:

  • Επίλεξε firm tofu (σκληρό τόφου).
  • Πριν ξεκινήσεις με την συνταγή, τύλιξε το τόφου σε μία πετσέτα και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο.
  • Πρόσθεσε ένα τηγάνι από πάνω (ή κάτι εξίσου βαρύ) και άφησέ το να στραγγίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Όταν τελειώσεις στέγνωσέ το λίγο με μία χαρτοπετσέτα ταμποναριστά, για να αφαιρέσεις την υγρασία στην επιφάνεια.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Vegan κοτομπουκιές

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ