Sweet potato egg cups

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μέτριες γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες.
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
  • 1 κούπα μπουκετάκια μπρόκολου, ψιλοκομμένα.
  • 12 αυγά.
  • 1/4 κούπας τριμμένο τυρί light της επιλογής σας.
  • Λίγο βούτυρο light για επάλειψη του σκεύους. 
  • Αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Αλείφετε ελαφρά μια φόρμα για μάφινς δώδεκα φλιτζανιών με βούτυρο light.
  3. Στραγγίζετε τις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
  4. Βάζετε στις γλυκοπατάτες 2 κ.σ λάδι.
  5. Αλατοπιπερώνετε.
  6. Μοιράζετε ομοιόμορφα το μίγμα στην φόρμα για μάφιν.
  7. Πιέζετε τον πάτο και τις πλευρές για να δώσετε το σχήμα μίας κούπας.
  8. Ψήνετε για 14 έως 16 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  9. Ζεσταίνετε 1 κ.σ λάδι σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  10. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το μπρόκολο και μαγειρεύετε για 4 έως 6 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές.
  11. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κρεμμύδια και το μπρόκολο.
  12. Ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα των αυγών στην φόρμα.
  13. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με το τυρί.
  14. Ψήνετε για 15 έως 18 λεπτά.

 

Η συνταγή είναι από το κανάλι beachbody στο youtube με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια! 

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Αυγά με σπανάκι και τυρί (green shakshuka).

 
 
 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ