Πίτσα με βάση από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ
 

Για τη βάση της πίτσας:

  • 500γρ κουνουπίδι.
  • 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα light.
  • 1 αυγό.
  • αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, ρίγανη.

Για την πίτσα:

  • Σάλτσα ντομάτας.
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, ρίγανη.
  • Μοτσαρέλα light.
  • Μανιτάρια, πιπεριές (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ.
  2. Το βάζετε για 4 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Το στύβετε πολύ καλά με ένα τούλι ή μια πετσέτα (όπως το αγγούρι για το τζατζίκι)
  5. Το αναμειγνύετε με 1 αυγό και 1/2 κούπα μοτσαρέλα light τριμμένη.
  6. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό.
  7. Βάζετε το "ζυμαράκι" σε μια λαδόκολλα και το ανοίγετε με το χέρι. Εναλλακτικά το τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και το ανοίγετε με τον πλάστη για να βγει πιο λεπτό.
  8. Στην άκρη μπορείτε να πιέσετε περιμετρικά προς τα μέσα σχηματίζοντας την άκρη της πίτσας.
  9. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει
  10. Προσθέτετε σάλτσα, τυρί και τα υλικά της επιλογής σας.
  11. Ψήνετε για αλλά 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Μπιφτέκια λαχανικών.

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ