Πίτσα με βάση από κουνουπίδι
Για τη βάση της πίτσας:
- 500γρ κουνουπίδι.
- 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα light.
- 1 αυγό.
- αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, ρίγανη.
Για την πίτσα:
- Σάλτσα ντομάτας.
- Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, ρίγανη.
- Μοτσαρέλα light.
- Μανιτάρια, πιπεριές (προαιρετικά)
- Τρίβετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ.
- Το βάζετε για 4 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Το αφήνετε να κρυώσει.
- Το στύβετε πολύ καλά με ένα τούλι ή μια πετσέτα (όπως το αγγούρι για το τζατζίκι)
- Το αναμειγνύετε με 1 αυγό και 1/2 κούπα μοτσαρέλα light τριμμένη.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό.
- Βάζετε το "ζυμαράκι" σε μια λαδόκολλα και το ανοίγετε με το χέρι. Εναλλακτικά το τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και το ανοίγετε με τον πλάστη για να βγει πιο λεπτό.
- Στην άκρη μπορείτε να πιέσετε περιμετρικά προς τα μέσα σχηματίζοντας την άκρη της πίτσας.
- Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει
- Προσθέτετε σάλτσα, τυρί και τα υλικά της επιλογής σας.
- Ψήνετε για αλλά 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Μπιφτέκια λαχανικών.