Σαλάτα με ρεβύθια, ψητές πιπεριές και κάπαρη

 

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 450 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • Κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
  • 3 κ.σ. κάπαρη Σαντορίνης
  • 2 μεγάλες σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Xυμό λεμονιού
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  2. Στραγγίζετε.
  3. Βράζετε ένα λίτρο νερό και προσθέτετε τα ρεβύθια. 
  4. Μαγειρεύετε τα ρεβύθια σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αναμειγνύετε τα πέντε πρώτα συστατικά σε ένα μπωλ σαλάτας. 
  6. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. 
  7. Σκεπάζετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Ταμπουλέ (Tabbouli)

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ