Παντζαροσαλάτα με ξινόμηλα
ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτρια παντζάρια βρασμένα (μόνο οι βολβοί)
- 1 ξινόμηλο
- 1- 2 γιαούρτια στραγγιστά light
- 2-3 κ.σ. μαγιονέζα light
- 50 γρ. καρύδια τριμμένα
- 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι με εστραγκόν
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε τα βρασμένα από την προηγούμενη μέρα παντζάρια σε κύβους, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε για 5 λεπτά στο ξύδι.
- Κόβετε το μήλο στα τέσσερα, το καθαρίζετε και το τρίβετε με ένα τρίφτη σε μεγάλα ξύσματα.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, σουρώνετε τα παντζάρια και όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε με το καρύδι.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Ταμπουλέ (Tabbouli)