Μανιταρόσουπα
ΥΛΙΚΑ
- 6 μεσαία μανιτάρια πορτομπέλο.
- 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
- Κρεμμύδι ξερό και φρέσκο ψιλοκομμένα.
- 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
- Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδου.
- Κορν φλάουρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι , λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
- Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και όλα τα μπαχαρικά.
- Αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείται ένα φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα και διαλύετε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος.
- Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει λίγο.
- Αν την θέλετε πιο πηχτή συνεχίζετε το βράσιμο ή προσθέτετε και άλλο κορν φλάουρ.
- Πολτοποιείτε ελαφρώς με ραβδομπλέντερ αφήνοντας όμως και ολόκληρα κομμάτια μανιτάρια.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Μανιτάρια φρικασέ.