Μανιταρόσουπα

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεσαία μανιτάρια πορτομπέλο.
  • 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
  • Κρεμμύδι ξερό και φρέσκο ψιλοκομμένα.
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
  • Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδου.
  • Κορν φλάουρ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι , λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  2. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και όλα τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  4. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείται ένα φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα και διαλύετε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος.
  5. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει λίγο.
  6. Αν την θέλετε πιο πηχτή συνεχίζετε το βράσιμο ή προσθέτετε και άλλο κορν φλάουρ.
  7. Πολτοποιείτε ελαφρώς με ραβδομπλέντερ αφήνοντας όμως και ολόκληρα κομμάτια μανιτάρια.
  8. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Μανιτάρια φρικασέ.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ