Ταμπουλέ (Tabbouli)


ΥΛΙΚΑ                                             

1/2 φλιτζάνι ψιλό πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 
Ψιλοκομμένος δυόσμος
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την προτίμηση σας)
Μπαχάρι (προαιριτικά)
2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε μικρούς κύβους
φύλλα μαρουλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάστε το πλιγούρι για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται για να φουσκώσει.
Πλύνετε καλά το μαϊντανό, τινάξτε να φύγει το επιπλέον νερό και αφαιρέστε τα χοντρά κοτσάνια. 
Κόψτε το μαϊντανό. 
Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μπωλ και προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι. 
Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Το λάδι προστίθεται και αναμιγνύεται λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην μαραθούν τα φύλλα του μαϊντανού. 
Σερβίρετε σε μία σαλατιέρα όπου έχετε απλώσει τραγανά μαρουλόφυλλα. 
Γεμίστε τα μαρουλόφυλλα με ταμπουλέ και απολαύστε.
Προαιρετικά , αν προτιμάτε μία παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο καρότο, αγγουράκι και κόκκινη πιπεριά.