Σαλάτα με πλιγούρι, ρεβύθια, αμύγδαλα και ντρέσινγκ πορτοκαλιού



ΥΛΙΚΑ

250 γρ πλιγούρι
1/2 λεμόνι, ο χυμός
200 γρ ρεβύθια βρασμένα
1 κόκκινη πιπεριά, γλυκιά κομμένη σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια 
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (από περίπου 1/2 ματσάκι μαϊντανό)
100 γρ σουλτανίνα
130 γρ αμύγδαλα ωμά, λευκά ολόκληρα
1 πορτοκάλι γλυκό, σε μέτρια κομμάτια

Για το dressing:

80 ml ελαιόλαδο
80 ml χυμός πορτοκαλιού,φρεσκοστυμμένος
2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.γ. κύμινο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοστυμμένο ή κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με μπόλικο νερό (θερμοκρασία βρύσης) μαζί με τον χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε και μουλιάζουμε για τουλάχιστον τρείς ώρες (αν το βάλουμε αποβραδίς θα βάλουμε το μπολ στο ψυγείο).
Στραγγίζουμε καλά το πλιγούρι σε λεπτό σουρωτήρι πιέζοντάς το και με τα χέρια για να φύγουν τα νερά και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τη σουλτανίνα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και το τοποθετούμε στο μάτι. Το ανάβουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντας που και που. Μόλις δούμε μικρές μαύρες κουκίδες στα αμύγδαλα, κλείνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε το τηγανάκι να συνεχίσουν να καβουρδίζονται. Η διαδικασία είναι γρήγορη για αυτό προσέχουμε να μην καούν. Τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. 
Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μεγάλο βαζάκι με καπάκι. Το κλείνουμε και ανακατεύουμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν. Μετράμε 3/4 της κούπας και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ακόμα λίγο dressing αν χρειαστεί. Το υπόλοιπο το φυλάμε στο βαζάκι στο ψυγείο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ