Σαλάτα με φακές και βινεγκρετ σκόρδου
- 1 1/2 φλυτζάνια φακές χονδρές
- 1 φλυτζάνι καλαμπόκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 5 κ.σ. μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μπούκοβο
- Βάζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα. Προσοχή μην παραβράσουν!
- Σουρώνετε, αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα!
- Σε ένα μπολ βάζετε τις φακές, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι, αλατίζετε, ανακατεύετε και τοποθετείτε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτετε τις πιπεριές, την ντομάτα, από την οποία αφαιρείτε τους σπόρους και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Στο multi ρίχνετε τα βρασμένα σκόρδα, το λάδι, το βαλσάμικο και πολτοποιείτε.
- Περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με μπούκοβο.
- Πριν τη σερβίρετε τη βάζετε μία ώρα στο ψυγείο!
Η συνταγή είναι από funkycook.gr με την πινελιά της διατολόγου βέβαια!
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Μπιφτέκια από φασόλια και λαχανικά