Muffin καρότου

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ¾ κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως (155γρ)
  • 1 ½ κ.γλ μπέικιν
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • ½ κ.γλ μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ αλάτι
  • ½ κ.γλ τζίντζερ
  • ¼  κ.γλ μοσχοκάρυδο
  • 2 κούπες τριμμένα καρότα (160γρ)
  • ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ κούπα σταφίδες
  • ⅓ κούπας ελαιόλαδο (60γρ)
  • ½ κούπα μέλι
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι light (200γρ)
  • Βανίλια
  • 1 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, τη σόδα, τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, την βανίλια.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με 1 κ.γλ αλεύρι ολικής, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Προσθέτετε  τα καρύδια, τα καρότα και τις σταφίδες στο μεγάλο μπολ.
  4. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το λάδι, το μέλι, και χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
  5. Προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε και μετά το γιαούρτι.
  6. Ρίχνετε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύετε απαλά.
  7. Μοιράζετε την ζύμη σε 12 αντικολλητικά φορμάκια για μάφινς
  8. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη.
  9. Ψήνετε στους 210 βαθμούς, για 13-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και όταν βάζετε  στο κέντρο τους ένα μαχαίρι, αυτό να βγαίνει καθαρό.

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ