Μπισκότα βρώμης

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης.
  • 140 γρ. μέλι.
  • 150 γρ. ταχίνι.
  • 70 γρ. φουντούκια ωμά, ανάλατα.
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα.
  • 35 γρ. cranberries.
  • Ξύσμα απο ½ πορτοκάλι.
  • 75 ml χυμό πορτοκαλιού.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετείτε τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο σε υψηλή  θερμοκρασία για πέντε περίπου λεπτά ή μέχρι πάρουν ένα ελάχιστα καφετί χρώμα.
  2. Όταν είναι έτοιμα, ξεφλουδίζετε τα φουντούκια και τα βάζετε στο μούλτι μέχρι να γίνουν χοντρά κομμάτια, όχι σκόνη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα στερεά υλικά (τη βρώμη, τα φουντούκια, τα cranberries την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού) και ανακατεύετε. 
  4. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνετε τα υγρά (το μέλι, το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού) και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  6. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, χωρίζετε την ζύμη σε μπουκίτσες πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και την πιέζετε λίγο με τα δάχτυλα, ώστε να δώσετε σχήμα στα μπισκότα. 
  7. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίζουν οι άκρες τους.
  8. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στο ταψί τους για 15 περίπου λεπτά μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

Η συνταγή είναι από laxtaristessyntages.blogspot.com με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια!

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Μπισκότα βρώμης με γεύση μήλο-κανέλα.

 

 

 

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ