Συνταγές για σπιτικό παγωτό

Παγωτό με μπανάνα και πραλίνα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 παγωμένες ώριμες μπανάνες
  • 25-30 γρ πραλίνα με στέβια
  • 2 κ.σ γάλα 1,5%
  • 1 κ.γλ μέλι
  • 1 κ.γλ κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και βάλτες απλωμένες στην κατάψυξη να παγώσουν (σε αντικολλητικό χαρτί) για ώρες
  2. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις κατεψυγμένες ροδέλες μπανάνας και το γάλα και ανακατεύετε  μέχρι να έχει την υφή που θέλεις. Προσθέτετε την πραλίνα με την στέβια, το μέλι και το κακάο και απολαμβάνετε!

 

Παγωτό με γάλα καρύδας(vegan)

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ κρέμα καρύδας (1 κονσέρβα)
  • 95 γρ ζάχαρη
  • 10γρ κορν φλάουρ
  • 1 κρέμα γάλακτος full fat
  • Λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά το κορν φλαουρ, την κρέμα καρύδας και την ζάχαρη
  2. Τοποθετείτε το μείγμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να πήξει
  3. Αφαιρείτε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να παραμείνει απαλή η υφή του μείγματος (θέλετε να είναι πηχτό σαν ζαχαρούχο γάλα, ενώ αν σφίξει παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα για να επανέλθει στην επιθυμητή υφή)
  4. Παράλληλα, σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί
  5. Ενώνεις τα δύο παραπάνω μείγματα και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και λίγο αλάτι
  6. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος και το αποθηκεύετε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες
  7. Για να πετύχετε την τέλεια υφή, για διάρκεια 2 ωρών, είναι καλύτερο να ανακατεύετε το παγωτό σας κάθε μισή ώρα

 

Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας ή να πειραματιστείτε και με άλλες προσθήκες όπως μαρμελάδα χ.ζ, ξηρούς καρπούς, αλείμματα ξηρών καρπών, κανέλα κ.α. Ανάλογα με την προσθήκη και την ποσότητα μεταβάλλεται και η θερμιδική αξία του παγωτού.

 

Φρουτένιο σορμπέ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες κατεψυγμένο μάνγκο
  • 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ ή γάλα αμυγδάλου/καρύδας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε το μάνγκο σε κυβάκια και τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί στην κατάψυξη
  2. Έπειτα, τοποθετείτε το κατεψυγμένο μάνγκο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με το σιρόπι σφενδάμου και τον χυμό λάιμ
  3. Ανακατεύετε καλά μέχρι ο επεξεργαστής τροφίμων να αρχίσει να λειτουργεί ομαλά, ξύνοντας τις πλευρές του όσο χρειάζεται, για να πετύχετε μία κρεμώδη υφή
  4. Σερβίρετε αμέσως! Εναλλακτικά, για πιο σφιχτό σορμπέ, τοποθετείτε σε σφραγισμένο δοχείο, στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να σερβίρετε.
  5. Εάν παγώσει για περισσότερες από μερικές ώρες, αφαιρείτε και ξεπαγώνετε για περίπου 10-15 λεπτά
  6. Διατηρείται στην κατάψυξη έως και 2 εβδομάδες

 

Για να μαθαίνετε περισσότερα διατροφικά νέα ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Σοκολατάκια με καρύδα.

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ