Healthy pancakes
ΥΛΙΚΑ
- 120γρ. αλεύρι ολικής.
- 180γρ. γάλα ελαφρύ.
- 1 κ.γλ baking powder.
- 1/4 κ.γλ σόδα (προαιρετικά).
- 1 αυγό.
- 25γρ. βούτυρο λιωμένο.
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή.
- 1 βανίλια.
- κανέλα.
- 1 πρέζα αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνετε το βούτυρο.
- Χτυπάτε το αυγό.
- Ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά. . Πρέπει να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Με ένα φλιτζανάκι του καφέ προσθέτετε στο κέντρο σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά (το αφήνεται να απλωθεί μόνο του).
- Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν φουσκαλίτσες και να αρχίσουν να σκάνε.
- Γυρίζετε για λίγο να ψηθεί και η άλλη πλευρά και αφαιρείτε από το τηγάνι.
- Σερβίρετε με μέλι/ σιρόπι σφενδάμου/ φρούτα/ ξηρούς καρπούς.
TIPS
- Το βούτυρο να μην είναι καυτό.
- Το φλιτζάνι αλευριού μπορεί να είναι ολικής άλεσης, φαρίνα (χωρίς να προσθέσετε baking powder στο μείγμα) ή μείξη αλευριών πχ ολικής άλεσης μαζί με αλεύρι βρώμης και κινόας).
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
- Για έξτρα γεύση προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Muffins μπανάνας με κακάο.