Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι
ΥΛΙΚΑ
- 180γρ κουβερτούρα με στέβια.
- 100γρ. βούτυρο αγελάδος.
- 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή.
- 3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια).
- 150γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο multi σε σκόνη.
- Ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνετε την κουβερτούρα και όταν είναι έτοιμη προσθέτετε και λιώνετε και το βούτυρο.
- Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Κατεβάζετε το μείγμα σοκολάτα - βούτυρο από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και το τρίμμα αμυγδάλου.
- Ενώνετε την μαρέγκα κουταλιά-κουταλιά με το σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος 20cm και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).
Η συνταγή είναι από την foodforthought_chrysavgi με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια!
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Μάφινς μπανάνας με κακάο.