Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι

ΥΛΙΚΑ
 

  • 180γρ κουβερτούρα με στέβια.
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος.
  • 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή.
  • 3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια).
  • 150γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο multi σε σκόνη.
  • Ζάχαρη άχνη.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα και όταν είναι έτοιμη προσθέτετε και λιώνετε και το βούτυρο.
  2. Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  3. Κατεβάζετε το μείγμα σοκολάτα - βούτυρο από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και το τρίμμα αμυγδάλου.
  4. Ενώνετε την μαρέγκα κουταλιά-κουταλιά με το σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος 20cm και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
  6. Αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

 

Η συνταγή είναι από την foodforthought_chrysavgi με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια! 

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Μάφινς μπανάνας με κακάο.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ