Φθινοπωρινή κοτόσουπα

Κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο (στην χύτρα)

 
ΥΛΙΚΑ
2 μπούτια και 2 στήθη κοτόπουλου (με την πέτσα)
1 βιολογικό ζωμό λαχανικών
4 κ.σ ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Καρότο σε κυβάκια
Πατάτα σε κυβάκια
Βιολογικό καλαμπόκι
Τζίντζερ, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το κοτόπουλο με 4 κ.σ λάδι στην χύτρα.
Στο μεταξύ, έχουμε διαλύσει τον βιολογικό κύβο σε ζεστό νερό.
Περιχύνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε  το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά. 
Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με τις οδηγίες της χύτρας)
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κοτόπουλο , σουρώνουμε τον ζωμό για να απομακρύνουμε τυχόν κοκκαλάκια και προσθέτουμε τα λαχανικά. Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά
Στο μεταξύ αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο. Αφαιρούμε την πέτσα και το ξεκοκκαλίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα και τα λαχανικά,  ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο ξεψαχνισμένο μέσα στην χύτρα.
Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε ελαφρά μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε και κάποια κομματάκια ανέπαφα.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε ολικής άλεσης αστράκι ή άλλο ζυμαρικό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
 
 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ