Αυγά cilbir
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- κύμινο
- πάπρικα
- 1 φέτα ψωμί ολικής
- σκόνη σκόρδου
- θυμάρι
- 1 κ.σ τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράσε τα αυγά (εμείς τα αφήσαμε 6 λεπτά για να γίνουν μελάτα).
- Ανακάτεψε το γιαούρτι με λίγο αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόνη σκόρδου.
- Σε ένα σκεύος ανακάτεψε το ελαιόλαδο με κύμινο και γλυκιά πάπρικα.
- Στρώσε το γιαούρτι σε ένα πιάτο και από πάνω πρόσθεσε τα δύο αυγά.
- Πρόσθεσε το αρωματισμένο λάδι και λίγο αλατοπίπερο στα αυγά.
- Φρυγάνισε το ψωμάκι και το βάλ'το στο πλάι του πιάτου.
- Προαιρετικά, μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο τριμμένο τυράκι.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Αυγά με σπανάκι και τυρί (green shakshuka).