Τυρόπιτες στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ ολικής άλεσης.
- 7 γρ ξηρή μαγιά.
- 1 κτσ ζάχαρη.
- 1 κτγ αλάτι.
- Λίγη ρίγανη.
- 200γρ χλιαρό γάλα ελαφρύ.
- 100 γρ βούτυρο.
- 250 γρ τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ 200γρ χλιαρό γάλα, 100γρ λιωμένο βούτυρο, 1 κτσ ζάχαρη, 7 γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε 400γρ αλεύρι γ.ο.χ, 1κτγ αλάτι, λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα κόβουμε το ζυμαράκι σε 8 ίσα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
- Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν και ξεκινάμε να γεμίζουμε ένα ένα με φέτα.
- Παίρνουμε ένα ζυμαράκι και και το πατάμε με το χέρι μας ώστε να ανοίξει, προσθέτουμε φέτα και κλείνουμε σαν πουγκί.
- Έπειτα το πατάμε για να το κάνουμε πλατύ και το ανοίγουμε με πλάστη.
- Επαναλαμβάνουμε σε όλες τις πιτούλες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ώσπου να πάρει χρώμα, γυρνώντας την συχνά και από τις δυο πλευρές.
Η συνταγή από live-kitchen.gr με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια!
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Τυροπιτάκια μπουκίτσες.