Τυροπιτάκια μπουκίτσες

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα ολικής άλεσης.
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ) 2%.
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (χρησιμοποιείστε το άδειο κεσεδάκι του γιαουρτιού).
  • 1 αυγό και 1 κρόκο επιπλέον για επάλειψη.
  •  700γρ light τυριά . Ο συνδυασμός που προτείνω είναι  250 γρ λευκό τυρί light, 250 γρ ανθότυρο, 200γρ τυρί κίτρινο τριμμένο light
  • 1 κ.γ. αλάτι.
  • Σουσάμι (προαιρετικά).

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λάδι και το αυγό και ανακατεύετε.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και τα τυριά.
  3. Ζυμώνετε πολύ καλά. 
  4. Πλάθετε σε πολύ μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μισού καρυδιού,  γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
  5. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Τα πιέζετε ελάχιστα με την παλάμη.
  7. τα αλείφετε με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο.
  8. Πασπαλίζετε με σουσάμι(προεραιτικά).
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά το πολύ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Η συνταγή είναι από foodforthought  με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια!

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Εύκολες τυρόπιτες στο τηγάνι.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ