Σαλάτα με ρεβίθια, γλυκοπατάτα και πιπεριά φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 80γρ γλυκοπατάτας
  • πιπεριά Φλωρίνης
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 30 γρ φέτα η λευκό φυτικό τυρί
  • μιξ από φυλλώδη λαχανικά
  • αλάτι και πιπέρι


Για το dressing

  • 1 κ.σ λάδι
  • χυμό λεμονιού
  • χυμό πορτοκαλιού
  • 1-2 κ.γλ μέλι
  • θυμάρι
  • πάπρικα
  • 1/2-1 κ.γλ μουστάρδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράσε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα ή αγόρασε έτοιμα βρασμένα από το σούπερ μάρκετ.
  2. Βράσε τις γλυκοπατάτες, ξεφλούδισέ τες και κόψε σε κομμάτια.
  3. Ψήσε μια πιπεριά Φλωρίνης ή αγόρασε έτοιμη ψητή από το σούπερ μάρκετ και κόψε σε κομματάκια
  4. Σε ένα βαζάκι με καπάκι πρόσθεσε τα υλικά για το dressing και ανακάτεψέ τα.
  5. Στο ίδιο βαζάκι πρόσθεσε με την σειρά τα ρεβίθια, την γλυκοπατάτα, την πιπεριά φλωρίνης, το φρέσκο κρεμμυδάκι(ψιλοκομμένο),το τυρί(τριμμένο με το χέρι) και τα φυλλώδη λαχανικά.
  6. Κλείσε το καπάκι και βάλε την στο ψυγείο μέχρι αν έρθει η ώρα να του φαγητού.
  7. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού απλά αναποδογύρισε το βάζο σε ένα πιάτο, ανακάτεψε και απόλαυσε!

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Σαλάτα με ρεβίθια, σπανάκι, κινόα, μαυροκούκι και ντρεσινγκ βαλσαμικού

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ