Σαλάτα με ρεβίθια, σπανάκι, κινόα, μαυροκούκι και ντρεσινγκ βαλσαμικού

ΥΛΙΚΑ
  • 2 1/2 κούπες βαλεριάνα 
  • 1 1/2 κούπα σπανάκι baby
  • 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
  • 1 κούπα κινόα βρασμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8-10 σπαράγγια, από βάζο ή φρέσκα σωταρισμένα
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι και τη βαλεριάνα, τα ρεβίθια, την κινόα, το καρότο, τα σπαράγγια και πασπαλίζετε με το μαυροκούκι.
  2. Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι ρίχνετε το λάδι, το βαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα, το κύμινο, το τσίλι και το αλατοπίπερο. 
  3. Κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε ζωηρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Περιχύνετε με την μισή ποσότητα τη σαλάτα, ανακατεύετε, και συνεχίζετε με όσο ακόμα dressing θέλετε.
 
 
 
 

Η συνταγή είναι από thefoodiecorner.gr με την πινελιά της διατολόγου βέβαια!

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ