Σαλάτα με ρεβίθια, σπανάκι, κινόα, μαυροκούκι και ντρεσινγκ βαλσαμικού

2 1/2 κούπες βαλεριάνα
1 1/2 κούπα σπανάκι baby
2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
1 κούπα κινόα βρασμένη
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
8-10 σπαράγγια, από βάζο ή φρέσκα σωταρισμένα
1 κ.γ. μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι και τη βαλεριάνα, τα ρεβίθια, την κινόα, το καρότο, τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε το λάδι, το βαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα, το κύμινο, το τσίλι και το αλατοπίπερο.
Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε ζωηρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με την μισή ποσότητα τα σαλάτα, ανακατεύουμε, και συνεχίζουμε με όσο ακόμα dressing θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!