Σαλάτα με φακές και βινεγκρετ σκόρδου

1 1/2 φλυτζάνια φακές χονδρές
1 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
5 κ.σ. μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα. Προσέχουμε μην παραβράσουν! Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα!
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις πιπεριες, την ντομάτα, από την οποία αφαιρέσαμε τους σπόρους και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Στο multi ρίχνουμε τα βρασμένα σκόρδα, το λάδι, το βαλσάμικο και πολτοποιούμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Πρίν τη σερβίρουμε τη βάζουμε μία ώρα στο ψυγείο!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!