Πένες με καπνιστό σολομό
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. πένες ολικής άλεσης.
- 150γρ. καπνιστό σολομό/ καπνιστή πέστροφα.
- λίγο γάλα light.
- λίγη βότκα ή λευκό κρασί.
- ντοματίνια, άνιθος.
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τις πένες al dente και σουρώνετε.
- Κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε τον σολομό, τον σοτάρετε ελαφρά χωρίς λάδι και ρίχνετε την βότκα.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι και το γάλα και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Ρίχνετε τις πένες στο τηγάνι και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε προαιρετικά το πιάτο πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Ψάρι με λαχανικά.