Ψαροκροκέτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ

Για τις ψαροκροκέτες:

  • 600 γρ φιλέτο μπακαλιάρου
  • αλεύρι ολικής
  • 100 γρ δημητριακά ολικής
  • 4 φέτες ψωμί τοστ ολικής
  • αλάτι
  • 4 αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο
     

Για την sauce:

  • 2 κ.σ γιαούρτι light
  • 2 κ.σ μαγιονέζα light
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • Άνηθος
  • Σταγόνες λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψε το φιλέτο μπακαλιάρου σε κομμάτια.
  2. Χτύπα στο μπλέντερ τα δημητριακά και άδειασε τα σε ένα μπολ.
  3. Χτύπα στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ και ριξ' το και αυτό στο μπολ μαζί με λίγο αλάτι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τα αυγά με λίγο αλάτι και χτύπησέ τα.
  5. Βάλε το αλεύρι σε ένα τρίτο μπολ.
  6. Πάρε τα κομμάτια μπακαλιάρου και βούτηξε τα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα με τα δημητριακά και το ψωμάκι.
  7. Μοίρασε τις ψαροκροκέτες σε 2 ταψιά, πάνω σε λαδόκολλα και ράντισε τες με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ψήσε στον φούρνου, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά
  9. Κάπου στην μέση του χρόνου ψησίματος, άλλαξε θέση στα ταψιά (πάνω-κάτω).
    Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά της sauce και σέρβιρε με τις ψαροκροκέτες παρέα.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης: Πένες με καπνιστό σολομό.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ