Healthy pancakes

ΥΛΙΚΑ

  • 120γρ. αλεύρι ολικής.
  • 180γρ. γάλα ελαφρύ.
  • 1 κ.γλ baking powder.
  • 1/4 κ.γλ σόδα (προαιρετικά).
  • 1 αυγό.
  • 25γρ. βούτυρο λιωμένο. 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή.
  • 1 βανίλια.
  • κανέλα.
  • 1 πρέζα αλάτι.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνετε το βούτυρο.
  2. Χτυπάτε το αυγό.
  3. Ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά. . Πρέπει να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  4. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ προσθέτετε στο κέντρο σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά (το αφήνεται να απλωθεί μόνο του).
  5. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν φουσκαλίτσες και να αρχίσουν να σκάνε.
  6. Γυρίζετε για λίγο να ψηθεί και η άλλη πλευρά και αφαιρείτε από το τηγάνι.
  7. Σερβίρετε με μέλι/ σιρόπι σφενδάμου/ φρούτα/ ξηρούς καρπούς.

TIPS

  1. Το βούτυρο να μην είναι καυτό.
  2. Το φλιτζάνι αλευριού μπορεί να είναι ολικής άλεσης, φαρίνα (χωρίς να προσθέσετε baking powder στο μείγμα) ή μείξη αλευριών πχ ολικής άλεσης μαζί με αλεύρι βρώμης και κινόας).
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
  4. Για έξτρα γεύση προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Muffins μπανάνας με κακάο.

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ