Κράκερς ρεβιθιού
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 55 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ, σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων άλεσε πρώτα τη βρώμη και μετά τα ρεβίθια.
- Ρίξε τη βρώμη μέσα στα ρεβίθια και χτύπησέ τα για να γίνουν ένα μείγμα.
- Πρόσθεσε το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά και χτύπα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Βάλε σε ένα σκεύος τη ζύμη, ζύμωσε απαλά και τοποθέτησέ την πάνω σε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας.
- Κάλυψε με άλλη μία λαδόκολλα από πάνω και άνοιξε ένα λεπτό φύλλο (5χιλιοστά) με έναν πλάστη.
- Κόψε σε σχήμα επιλογής σου και τοποθέτησε τα κράκερ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Με ένα πιρούνι κάνε μικρές τρύπες.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. (όσο πιο λεπτή η ζύμη, τόσο γρηγορότερα ψήνονται)
- Όταν τα βγάλεις από τον φούρνο, τοποθέτησέ τα σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα αποθήκευσέ τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Η συνταγή είναι από theveggiesisters
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα