Κράκερς ρεβιθιού

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 55 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ, σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων άλεσε πρώτα τη βρώμη και μετά τα ρεβίθια.
  2. Ρίξε τη βρώμη μέσα στα ρεβίθια και χτύπησέ τα για να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Πρόσθεσε το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά και χτύπα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Βάλε σε ένα σκεύος τη ζύμη, ζύμωσε απαλά και τοποθέτησέ την πάνω σε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας.
  5. Κάλυψε με άλλη μία λαδόκολλα από πάνω και άνοιξε ένα λεπτό φύλλο (5χιλιοστά) με έναν πλάστη.
  6. Κόψε σε σχήμα επιλογής σου και τοποθέτησε τα κράκερ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Με ένα πιρούνι κάνε μικρές τρύπες.
  8. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. (όσο πιο λεπτή η ζύμη, τόσο γρηγορότερα ψήνονται)
  9. Όταν τα βγάλεις από τον φούρνο, τοποθέτησέ τα σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα αποθήκευσέ τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

 

Η συνταγή είναι από theveggiesisters

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης:Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ