Η υγιεινή διατροφή και το αδυνάτισμα είναι ένας χορός...

Σκεφτείτε το εξής:

Οδηγημένοι από τον παρτενέρ σας (τον διαιτολόγο) μπαίνετε σε μια νέα διαδικασία (εκμάθηση υγιεινού τρόπου διατροφής). 

Δεν γνωρίζετε τα βήματα.. Στην αρχή όλα φαίνονται δύσκολα και ακατανόητα. Το σώμα είναι δύσκαμπτο. Δεν μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε τις κινησεις, δεν είναι κατι που έχετε συνηθίσει..Δυσκολεύεστε. Πολλές φορές μπερδεύεστε και χάνετε τα βήματα σας (υποτροπες-επεισόδια υπερφαγίας)

Σιγά σιγά εμπιστευόμενοι τον δάσκαλο και με την συχνή εξάσκηση καταφέρνετε να μάθετε τα πρώτα βήματα (σωστές υγιεινές επιλογές). Σιγά σιγά αποκτά νόημα όλο αυτό και ξεκινάτε να χορεύετε (κυλάει η διατροφή σας ομαλά).

Η διαδικασία γίνεται όλο και πιο ευχάριστη και κάποια στιγμή απορείτε πόσο πολύ έχετε προοδεύσει αλλά και πως γινόταν και δεν χορεύατε τόσο καιρό...!

Νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και με το σώμα σας!

Κάποια στιγμή μπορεί να στραβοπατήσετε και να χάσετε την ισορροπία σας (επιστροφή σε παλαιότερες κακές διατροφικές συνήθειες). Αυτό δεν σημαίνει ότι θα "παρατήσετε" τον χορό στην μέση. Βρίσκετε την ισορροπία σας και συνεχίζετε.

Θυμηθείτε:

Αλλοι χορεύουν με ρυθμούς τσάμικου, άλλοι με ρυθμούς χασαποσέρβικου (χάνουν εύκολα βάρος ή αργά).  

Άλλοι μαθαίνουν εύκολα τα βήματα, άλλοι χρειάζονται παραπάνω χρόνο. 

Δείτε την διαδικασία απώλειας βάρους και εκμάθησης της νέας σας διατροφής σαν κάτι ευχάριστο.

Δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας. Όπως ακριβώς δεν θα απαιτούσατε να μάθετε έναν νέο χορό σε 2-3 μαθήματα, μην περιμένετε από το σώμα σας και το μυαλό σας να αλλάξει συνήθειες χρόνων και να προσαρμοστεί σε νέα διατροφικά δεδομένα αμέσως. 

Εμπιστευτείτε τον διαιτολόγο σας και θα έρθει η αρμονία στην διατροφή σας!

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ