Καφές με γάλα ή χωρίς;

Καφές με γάλα ή χωρίς;
 

Ανυπόστατα άρθρα ενοχοποιούν την προσθήκη γάλακτος στον καφέ με θεωρίες μη επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Tο γάλα στον καφέ μπορεί να έχει μία αποδεδειγμένη επίπτωση και αυτή είναι η μείωση του περιεχομένου σε χλωρογενικό οξύ σε ποσοστό 23%. Το χλωρογενικό οξύ αποτελεί μία ομάδα πολυφαινολών του καφέ που έχει σχετιστεί με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές ιδιοότητες και με την μείωση εμφάνισης διαβήτη, νόσου Αλτσχάιμερ, καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου παχέος εντέρου.
 
Άρα, η μείωση του περιεχομένου χλωρογενικού οξέος στον καφέ είναι μια δυσμενής επίπτωση που όμως δεν έχει τις διαστάσεις που κατά καιρούς παρουσιάζονται. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι από το καβούρντισμα και μόνο του καφέ χάνεται το μεγαλύτερο μέρος του χλωρογενικού οξέος σε ποσοστό 70-94%.
Άρα,εάν δεν υπάρχει ζήτημα δυσανεξίας στη λακτόζη ή αλλεργία σχετιζόμενη με το γάλα, μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας με γάλα!
Ωστόσο, θυμηθείτε πως ο,τιδήποτε προστίθεται στον καφέ, αυξάνει και την θερμιδική του αξία...!
 
 
 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ