Φθινοπωρινή κοτόσουπα
ΥΛΙΚΑ
- 2 μπούτια και 2 στήθη κοτόπουλου (με την πέτσα)
- 1 βιολογικό ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Κρεμμύδι
- Καρότο σε κυβάκια
- Πατάτα σε κυβάκια
- Βιολογικό καλαμπόκι
- Τζίντζερ, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το κοτόπουλο με 4 κ.σ. λάδι στην χύτρα.
- Στο μεταξύ, έχετε διαλύσει τον βιολογικό κύβο σε ζεστό νερό.
- Περιχύνετε με το ζωμό και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά.
- Κλείνετε την χύτρα και μαγειρεύετε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με τις οδηγίες της χύτρας).
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το κοτόπουλο, σουρώνετε τον ζωμό για να απομακρύνετε τυχόν κοκκαλάκια και προσθέτετε τα λαχανικά.
- Κλείνετε την χύτρα και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά
- Στο μεταξύ αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε την πέτσα και το ξεκοκκαλίζετε.
- Όταν είναι έτοιμα και τα λαχανικά, ξαναρίχνετε το κοτόπουλο ξεψαχνισμένο μέσα στην χύτρα.
- Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθετε ελαφρά μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνετε και κάποια κομματάκια ανέπαφα.
- Εάν θέλετε προσθέτετε ολικής άλεσης αστράκι ή άλλο ζυμαρικό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε λεμόνι κατά βούληση.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Μανιταρόσουπα.