​Η 1η μας συνεδρία..!

Η πρώτη μας συνάντηση είναι η πιο σημαντική, διότι από την μία θα έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα για το ταξίδι της αλλαγής σου και από την άλλη θα γνωριστούμε επιτέλους!

Τι γίνεται όμως σε αυτή την περιβόητη πρώτη συνεδρία:

  • Λήψη ιατρικού ιστορικού
  • Λήψη διατροφικού ιστορικού
  • Σωματομετρία
  • Στρατηγική-Στόχευση


Η θέσπιση της πρώτης σου διατροφής θα ολοκληρωθεί 1-2 μέρες μετά την συνεδρία γιατί δεν έχει καθοριστεί και αξιολογηθεί ακόμα η συνολική κατάσταση της υγείας σου και οι διατροφικές σου ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Οπότε αυτές τις 1-2 μέρες θα μελετήσω τα στοιχεία και θα σου δώσω το 100% μου για μια τέλεια αρχή!

Ας αναλύσουμε λιγάκι τα στάδια της πρώτης συνεδρίας:

Λήψη ιατρικού ιστορικού

 Αρχικά, λοιπόν, θα χρειαστώ τα αποτελέσματα από το τελευταίο τσεκ απ σου, αν έχεις κάνει εντός ενός έτους, σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να υποβληθείς σε ένα γενικό τσεκ απ που θα καθοριστεί από τον γιατρό σου. Εξετάσεις αίματος, ούρων, εξετάσεις για ελλείψεις βιταμινών, χοληστερίνης κ.ά.

Ο γιατρός θα σε καθοδηγήσει, αν μάλιστα έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, η συνεργασία μαζί του κρίνεται απαραίτητη.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά για να μπορεί η διατροφή σου να είναι υποστηρικτική ως προς την υγεία σου.

Φυσικά, να σου πω κι αυτό: Όπως στον γιατρό, έτσι και στη διατροφολόγο τα λέμε όλα! Αν ήδη υπάρχει κάποιο πρόβλημα, οτιδήποτε, θέλω να μου το αναφέρεις.

Θα βοηθήσει επίσης να έχω κάποιες πληροφορίες για το οικογενειακό ιστορικό.

Λήψη διατροφικού ιστορικού

Εδώ θέλω να σταθώ λίγο και να σου πω ότι το διατροφικό ιστορικό παίζει μεγάλο ρόλο.

Δε θα κάνεις "δίαιτα", θα κάνεις ένα διατροφικό ταξίδι.

Δε θέλεις να φας κάτι; Δεν θέλεις κάποιες τροφές; Δεν τρως πρωινό; Έχεις αλλεργίες σε κάποιες τροφές; Όλα αυτά θα τα λάβω υπόψη ώστε να κάνω το καλύτερο δυνατό για εσένα.

Πιθανόν δε, να έχεις κάποιες εμπειρίες από προηγούμενες δίαιτες και να προβληματίζεσαι. Σε καταλαβαίνω...

Κατά την δική μου φιλοσοφία, η πίεση και η "πειθαρχία" δεν βοηθούν και δεν λειτουργούν. Επίσης, εμπόδιο μπορεί να σταθεί και το "βάρος της αποτυχίας".  Για το λόγο αυτό, θα κρατήσουμε την "γνώση από τις εμπειρίες σου και ανάλαφρα και αισιόδοξα, θα βγάλουμε από κοινού ένα πλάνο με βάση και την καθημερινότητά σου (χόμπι, δουλειά) για να απολαύσεις εσύ τη διαδικασία πρωτίστως και να μην γίνει για εσένα "καταναγκαστικό έργο".

Σωματομετρία

Στην πραγματικότητα, αν μιλήσουμε με "νούμερα" ο στόχος δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους, δηλαδή η μείωση κιλών, αλλά και η μείωση σωματικού λίπους καθώς και η διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Θα μετρήσουμε αναλυτικά ύψος, βάρος, λίπος σώματος(συνολικά και τμηματικά), ποσότητα νερού και μυϊκή μάζα, για να θέσουμε την στρατηγική μας(που θα δεις παρακάτω.

*Η εκτίμηση λίπους, υγρών κτλ γίνεται μέσω βιοηλεκτρικής εμπέδησης με την ζυγαριά λιπομετρητή ΤΑΝΙΤΑ BC 418. Η μέτρηση γίνεται με 8 ηλεκτρόδια. Η ΤΑΝΙΤΑ BC 418 θεωρείται ότι προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα σε σύγκριση με τη μέθοδο αναφοράς (DXA) γι αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως ερευνητικά σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ωστόσο να σε ενημερώσω πως αυτό το βήμα (της σωματομετρίας) μπορεί να παραληφθεί εάν από προηγούμενες εμπειρίες σου η επαφή με τα νούμερα και με την ζυγαριά σου προκαλεί υπερβολικό άγχος και στέκεται εμπόδιο στην πορεία σου.

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ολοκαίνουρια σχέση με το φαγητό και όχι για να σε εγκλωβίσω σε αριθμούς!
 

Στρατηγική-Στόχευση

Το τελευταίο βήμα αλλά πολύ κρίσιμο είναι η στρατηγική και η στοχοθεσία.

Με τον όρο στρατηγική, μην πάει ο νους σου σε αγώνα!

Η διατροφή πρέπει να είναι απόλαυση.

Μαζί δεν θα "αγωνιστούμε", αλλά θα εξασκήσουμε την διατροφή σου και για να γίνει αυτό θα πρέπει οργανωθούμε θέτοντας την στρατηγική μας!


Οι στόχοι σου μπορεί να αφορούν είτε μετρήσιμα χαρακτηριστικά(πχ το ποσοστό λίπους σου, τον Δ.Μ.Σ σου, το βάρος σου, την τιμή της χοληστερόλης σου), είτε διατροφικές συνήθειες (πχ να πίνω περισσότερο νερό).

Σου δίνω τον λόγο μου πως θα λάβεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι και την οργάνωση που απαιτείται για να πετύχεις βήμα βήμα τους διατροφικούς σου στόχους!

Με την ολοκλήρωση της πρώτης μας συνεδρίας θα λάβεις το πρώτο εκπαιδευτικό υλικό και το διαιτολόγιό σου θα είναι στα σχέρια σου σε 1-2 μέρες.

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει περίπου 15 μέρες μετά. Δες εδώ τι περιλαμβάνει!

Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει το μηνιαίο πακέτο διατροφής, δες εδώ την εξέλιξη!

Είσαι έτοιμος/η για το διατροφικό σου ταξίδι;

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ