ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Κάθε συνεδρία μετά την αρχική χωρίζεται συνήθως σε 3 μέρη.

  1. Την αξιολόγηση του βάρους και του χρονικού διαστήματος που πέρασε
  2. Την θέσπιση του επόμενου διαιτολογίου
  3. Την ατομική συμβουλευτική γύρω από θέματα διατροφής

1. Αξιολόγηση βάρους και προβληματισμοί

Με την δική σας συγκατάθεση, γίνεται μέτρηση του βάρους σας και συζητιούνται τυχόν προβληματισμοί που προέκυψαν το διάστημα που εφαρμόσατε την διατροφή. Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι η μέτρηση του βάρους είναι μία μόνο παράμετρος αξιολόγησης του προγράμματός σας. Δηλαδή, όσο σημαντικό είναι αν έχετε πετύχει απώλεια βάρους την εβδομάδα, άλλο τόσο σημαντικό είναι εάν καταφέρατε να διαχειριστείτε με επιτυχία π.χ μία τάση για υπερκατανάλωση γλυκού. 

Ο στόχος μας δεν είναι μόνο το βάρος αλλά οι υγιείς διατροφικές συνήθειες!

Σε διάστημα ενός μηνός περίπου λαμβάνει χώρα η αξιολόγηση με λιπομέτρηση και σωματομετρία όπως στην αρχική συνάντηση.

2. Επόμενο διαιτολόγιο

Την επόμενη διατροφή σας την προετοιμάζουμε μαζί σε αυτό το σημείο και την παραλαμβάνετε άμεσα αφού πλέον υπάρχει ο βασικός σκελετός της διατροφής σας. Για την δημιουργία της διατροφής σας, λαμβάνονται υπόψη τα τρόφιμα που έχετε στο σπίτι, η εποχικότητα των φαγητών, οι προτιμήσεις σας, αν έχετε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη (π.χ εάν νηστεύετε) και η πορεία των μετρήσεων σας.

3. Συμβουλευτική

Στα πλαίσια της συμβουλευτικής συζητάμε κάποιο σημαντικό διατροφικό θέμα, βρίσκουμε τις αιτίες κάποιου προβλήματος και συγκεντρώνουμε πιθανές λύσεις. Συχνά λαμβάνετε σχετικά φυλλάδια για ενημέρωση ή για περαιτέρω ανάλυση του ζητήματος π.χ συναισθηματικού φαγητού.
 
Η συμβουλευτική έχει τόση αξία όσο και η διατροφή που θα ακολουθήσετε!
Είναι σημαντικό να ανιχνεύσουμε ποιες καταστάσεις σας οδηγούν στην αύξηση του βάρους και τι μπορείτε να κάνετε από εδώ και στο εξής. Υπάρχουν κάποια "κολπάκια" και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν, αλλά να θυμάστε πως η ιδανική λύση για τον καθένα βρίσκεται μέσα του.  Ο ρόλος του διαιτολόγου είναι σε αυτήν την περίπτωση να κάνει κάποιες δικές του προτάσεις και να βοηθήσει να αναδυθούν οι εξατομικευμένες λύσεις στα πλαίσια ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής.
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ