Φθινοπωρινή κοτόσουπα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια και 2 στήθη κοτόπουλου (με την πέτσα)
  • 1 βιολογικό ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι
  • Καρότο σε κυβάκια
  • Πατάτα σε κυβάκια
  • Βιολογικό καλαμπόκι
  • Τζίντζερ, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι
  • Λεμόνι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το κοτόπουλο με 4 κ.σ. λάδι στην χύτρα.
  2. Στο μεταξύ, έχετε διαλύσει τον βιολογικό κύβο σε ζεστό νερό.
  3. Περιχύνετε με το ζωμό και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά. 
  4. Κλείνετε την χύτρα και μαγειρεύετε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με τις οδηγίες της χύτρας).
  5. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το κοτόπουλο, σουρώνετε τον ζωμό για να απομακρύνετε τυχόν κοκκαλάκια και προσθέτετε τα λαχανικά.
  6. Κλείνετε την χύτρα και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά
  7. Στο μεταξύ αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε την πέτσα και το ξεκοκκαλίζετε.
  8. Όταν είναι έτοιμα και τα λαχανικά,  ξαναρίχνετε το κοτόπουλο ξεψαχνισμένο μέσα στην χύτρα.
  9. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθετε ελαφρά μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνετε και κάποια κομματάκια ανέπαφα.
  10. Εάν θέλετε προσθέτετε ολικής άλεσης αστράκι ή άλλο ζυμαρικό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.
  11. Προσθέτετε λεμόνι κατά βούληση.

 

 

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Μανιταρόσουπα.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ