Μπιφτέκια κοτόπουλου
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
- 1-2 πιπεριές κόκκινες
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 3-4 λευκά μικρά μανιτάρια (προαιρετικά)
- Μαϊντανός
- 150γρ. ψωμί ολικής άλεσης
- Γάλα μουλιάσματος ψωμιού
- Μπαχαρικά : αλάτι, πιπέρι, mix κοτόπουλου, σκόνη σκόρδου, γλυκιά πάπρικα, σκόνη μουστάρδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα.
- Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά εκτός από τα καρότα.
- Τρίβετε στο ψιλό τα καρότα.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε το ψωμί καλά στυμμένο.
- Ζυμώνετε τον κιμά και τον αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (μπορείτε να τον αφήσετε και όλο το βράδυ).
- Βάζετε σε ένα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο και με γάντια πλάθετε τα μπιφτέκια αλείφοντας τα χέρια σας κάθε φορά με λίγο λάδι. Θα είναι πολύ μαλακά , μην σας ανησυχήσει.
- Ψήνετε στον αέρα ή στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Ρολό κοτόπουλου με μελιτζάνα, γραβιέρα και πιπεριά