Κουλουράκια βρώμης με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
  • 100γρ.αλεύρι βρώμης.
  • 10γρ. baking powder.
  • μια πρέζα αλάτι.
  • 1 κ.γ. κανέλα ( μπορείτε να βάλετε και γαρύφαλλο τριμμένο).
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
  • 70γρ. μέλι.
  • 30ml λάδι.
  • 90ml χυμό πορτοκάλι + 6gr σόδα (την διαλύετε στον χυμό).
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κρυσταλλική στέβια.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε όλα τα υγρά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι και η ζάχαρη.
  3. Ενώνετε τα στέρεα υλικά με τα υγρά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αφήνετε την ζύμη γύρω στα 20 λεπτά να ξεκουραστεί. 
  5. Χωρίζετε την ζύμη σε 10 όμοια μπαλάκια.
  6. Μπορείτε να βάλετε από πάνω σουσάμι ή και σταγόνες σοκολάτας.  
  7. Ψήνετε στις αντιστάσεις, στους 180 C, για 20 με 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε. 

 

 

Η συνταγή είναι από miss_healthy-lilving_gr με την πινελιά μου βέβαια!

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Μπισκότα βρώμης

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ