Κουλουράκια βρώμης με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
- 150γρ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
- 100γρ.αλεύρι βρώμης.
- 10γρ. baking powder.
- μια πρέζα αλάτι.
- 1 κ.γ. κανέλα ( μπορείτε να βάλετε και γαρύφαλλο τριμμένο).
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
- 70γρ. μέλι.
- 30ml λάδι.
- 90ml χυμό πορτοκάλι + 6gr σόδα (την διαλύετε στον χυμό).
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κρυσταλλική στέβια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζετε όλα τα υγρά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι και η ζάχαρη.
- Ενώνετε τα στέρεα υλικά με τα υγρά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνετε την ζύμη γύρω στα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζετε την ζύμη σε 10 όμοια μπαλάκια.
- Μπορείτε να βάλετε από πάνω σουσάμι ή και σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνετε στις αντιστάσεις, στους 180 C, για 20 με 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε.
Η συνταγή είναι από miss_healthy-lilving_gr με την πινελιά μου βέβαια!
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram
Διάβασε επίσης: Μπισκότα βρώμης