Μητρικός θηλασμός

Όταν μία γυναίκα αποφασίζει να θηλάσει το παιδί της, θα ακούσει πολλές διατροφικές συμβουλές που συνήθως είναι για αφαίρεση τροφών.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έτσι μπορεί να περιοριστεί αναίτια, να κουραστεί και να αποθαρρυνθει να συνεχίσει τον θηλασμό για όσο το επιθυμεί.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό, τον σύνδεσμο θηλασμού Ελλάδας και παγκόσμιο ( La Leche League Greece και International), την Mayo clinic , το NHS, το CDC και άλλους εμπιστους και επιστημονικούς φορείς η θηλάζουσα ΔΕΝ χρειάζεται να απορρίψει ομάδες τροφίμων παρά ΜΟΝΟ αν παρατηρηθεί ενόχληση στο βρέφος μετά την κατανάλωση συγκεκριμένου τροφίμου.

Σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται το τρόφιμο και επαναεισάγεται σε εύλογο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί εάν το περιστατικό ήταν τυχαίο.

Οι μόνες τροφές που χρειάζονται προσοχή είναι:

  • Το αλκοόλ (πλήρη αποφυγή ειδικά στην αρχή που οι θηλασμοί είναι συχνοι. Μετέπειτα, εξατομικευμένες συμβουλές ανάλογα με την συχνότητα θηλασμων)
  • Η καφεινη που μπορεί να δημιουργήσει ευερεθιστότητα στο βρέφος. Μέχρι 1 καφές την ημέρα είναι μια ασφαλής ποσότητα για τα περισσότερα μωρά. 
     

  • Τα μεγάλα ψάρια λόγω περιεκτικότητας σε υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα. Γενικά, η δική μου σύσταση είναι να προτιμώνται μικρά, ελεύθερα ψάρια Μεσογείου (FAO 37).

Ακολούθηστε την μεσογειακή διατροφή και θρέψτε τον εαυτό σας και το μωρό σας! Απολαύστε αυτήν την μοναδική περίοδο της ζωής σας!

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ