Τυρόπιτες στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ ολικής άλεσης.
  • 7 γρ ξηρή μαγιά.
  • 1 κτσ ζάχαρη.
  • 1 κτγ αλάτι.
  • Λίγη ρίγανη.
  • 200γρ χλιαρό γάλα ελαφρύ.
  • 100 γρ βούτυρο.
  • 250 γρ τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ 200γρ χλιαρό γάλα, 100γρ λιωμένο βούτυρο, 1 κτσ ζάχαρη, 7 γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε 400γρ αλεύρι γ.ο.χ, 1κτγ αλάτι, λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  4. Μετά από 1 ώρα κόβουμε το ζυμαράκι σε 8 ίσα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
  5. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν και ξεκινάμε να γεμίζουμε ένα ένα με φέτα.
  6. Παίρνουμε ένα ζυμαράκι και και το πατάμε με το χέρι μας ώστε να ανοίξει, προσθέτουμε φέτα και κλείνουμε σαν πουγκί.
  7. Έπειτα το πατάμε για να το κάνουμε πλατύ και το ανοίγουμε με πλάστη.
  8. Επαναλαμβάνουμε σε όλες τις πιτούλες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ώσπου να πάρει χρώμα, γυρνώντας την συχνά και από τις δυο πλευρές.

 

Η συνταγή από live-kitchen.gr με την πινελιά της διαιτολόγου βέβαια!

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram


Διάβασε επίσης: Τυροπιτάκια μπουκίτσες.

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ