Ταμπουλέ (Tabbouli)

ΥΛΙΚΑ                                            
 
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλό πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • Ψιλοκομμένος δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό λεμονιού (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την προτίμηση σας)
  • Μπαχάρι (προαιρετικά)
  • 2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • φύλλα μαρουλιού
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Μουλιάζετε το πλιγούρι για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται για να φουσκώσει. Εναλλακτικά βάλτε το να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να μαλακώσει.
  2. Πλένετε καλά το μαϊντανό, τινάζετε να φύγει το επιπλέον νερό και αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια. 
  3. Κόβετε το μαϊντανό. 
  4. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπωλ και προσθέτετε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι. 
  5. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Το λάδι προστίθεται και αναμιγνύεται λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην μαραθούν τα φύλλα του μαϊντανού. 
  6. Σερβίρετε σε μία σαλατιέρα όπου έχετε απλώσει τραγανά μαρουλόφυλλα. 
  7. Γεμίστε τα μαρουλόφυλλα με ταμπουλέ και απολαύστε.
  8. Προαιρετικά , αν προτιμάτε μία παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο καρότο, αγγουράκι και κόκκινη πιπεριά.
 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Σαλάτα με ρεβύθια, ψητές πιπεριές και κάπαρη.

 
Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ