Σπιτική τορτίγια extra protein
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ άπαχο γιαούρτι
- 195γρ αλεύρι ολικής
- 1/4 κ.γλ αλάτι
- ελάχιστο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά και πλάσε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζυμάρι.
- Χώρισε την ζύμη σε σε 6 ίσα μπαλάκια .
- Αλεύρωσε τον πάγκο και άνοιξε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε στρόγγυλο σχήμα (το θέλουμε αρκετά λεπτό)
- Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις 2 μεριές (Αν θέλεις μπορείς να αλείψεις και με ελάχιστο λάδι.). Προσοχή μην αρπάξουν . Μια ένδειξη ότι ψήνονται καλά είναι όταν αρχίσουν να φουσκώνουν κατά το ψήσιμο.
- Αν δεν καταναλωθούν άμεσα, μπορείς, μόλις κρυώσουν καλά, να τις βάλεις στο ψυγείο και να τις διατηρήσεις εκεί για μερικές ημέρες, απλά όταν τις βγάλεις από το ψυγείο θα χρειαστεί να τις ζεστάνεις λίγο είτε στο τηγάνι, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Δες εδώ το βίντεο με τα βήματα αναλυτικά.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Σάντουιτς με αυγοσαλάτα