Σολομόσουπα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πράσο
  • 1 πατάτα
  • 3 φιλέτα σολομού (περίπου 370γρ)
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
  • 1/2 κεσεδάκι τυρί κρέμα
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 50γρ βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Δάφνη, άνηθος, αλάτι, πιπέρι
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το πράσο και κόβεις την πατάτα και τον σολομό σε κυβάκια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρεμμύδι, το πράσο, την πατάτα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύεις καλά, προσθέτεις το νερό, σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις για περίπου 15 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύεις καλά το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το κορν φλάουρ.
  5. Προσθέτεις λίγο από το νερό της σούπας και ανακατεύεις μέχρι να έχεις μια κρεμώδης λευκή σάλτσα.
  6. Βάζεις στη σούπα το σολομό και την σάλτσα, ανακατεύεις και αφήνεις να βράσει για άλλα 5-7 λεπτά.
  7. Προσθέτεις το βούτυρο και τον άνηθο και σερβίρεις.
     

Δες εδώ το video με τα βήματα αναλυτικά.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης: Πένες με καπνιστό σολομό.

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ