Σαλάτα "σπανακόπιτα"
ΥΛΙΚΑ
- κριθαράκι ολικής
- λευκό τυρί (light)
- σπανάκι φρέσκο
- δυόσμος
- άνηθος
- πράσο (σοταρισμένο)
- κρεμμυδάκι φρέσκο
- αλάτι και πιπέρι
Για το dressing:
- 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ μέλι
- 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού στην συσκευασία και άφησέ το να κρυώσει.
- Ψιλόκοψε και σόταρε το πράσο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και άφησέ το να κρυώσει.
- Πρόσθεσε τα παραπάνω σε ένα μπολ.
- Κόψε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και πρόσθεσέ τα στο μπολ μαζί με το τυράκι σου σπασμένο από πάνω.
- Ανακάτεψε τα υλικά για το dressing και πρόσθεσέ τα στην σαλάτα
- Ανακάτεψε και απόλαυσέ την.
Δες εδώ το βίντεο με τα βήματα αναλυτικά.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Πλιγουροσαλάτα