Σαλάτα με σπανάκι και ανθότυρο
- 2 κομμάτια ανθότυρο
- Σπανάκι (τα φύλλα μόνο κι όχι τα κοτσάνια)
- 8 μέτρια μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
- 1 κούπα του καφέ πέρλες από ρόδι
- 1 κούπα του καφέ καρύδια ελαφρώς σπασμένα
- 8 τεμάχια ξερά σύκα
- κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- Παίρνετε το σπανάκι και το κόβετε με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνετε σε ένα μπωλ.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια που είναι κομμένα σε φέτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.
- Συνεχίζετε με την προσθήκη του φρέσκου κρεμμυδιού, ανακατεύετε τα υλικά καλά και τα σερβίρετε στο πιάτο σας.
- Γύρω γύρω από τη σαλάτα τοποθετείτε τα σύκα και πασπαλίζετε με τα καρύδια, το ρόδι και στην κορυφή προσθέτετε το ανθότυρο.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Παντζαροσαλάτα με ξινόμηλα