Σαλάτα με ρεβύθια, ψητές πιπεριές και κάπαρη

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρεβύθια
450 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
Κρεμμύδι
1 κ.σ. φρεσκοκομμένο δυόσμο ή μαιντανό
3 κ.σ. κάπαρη Σαντορίνης
2 μεγάλες σκ. σκόρδο, λιωμένες
4 κ.σ ελαιόλαδο
Xυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάστε τα ρεβύθια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στραγγίξτε.
Βράστε ένα λίτρο νερό και προσθέστε τα ρεβύθια.
Μαγειρέψτε σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αναμείξτε τα πέντε πρώτα συστατικά σε ένα μπωλ σαλάτας.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.