Σαλάτα με ρεβύθια, ψητές πιπεριές και κάπαρη
- 500 γρ. ρεβύθια
- 450 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- Κρεμμύδι
- 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
- 3 κ.σ. κάπαρη Σαντορίνης
- 2 μεγάλες σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- Xυμό λεμονιού
- Μουλιάζετε τα ρεβύθια κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Στραγγίζετε.
- Βράζετε ένα λίτρο νερό και προσθέτετε τα ρεβύθια.
- Μαγειρεύετε τα ρεβύθια σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αναμειγνύετε τα πέντε πρώτα συστατικά σε ένα μπωλ σαλάτας.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Σκεπάζετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα ακολούθησε με στη ιστοσελίδα μου στο Facebook και στη σελίδα μου στο Instagram.
Διάβασε επίσης:Ταμπουλέ (Tabbouli)