Πολύσπορα bagels

ΥΛΙΚΑ

  • 1 και 1/2 κούπα (360ml) ζεστό νερό
  • 1.5 φακελάκι μαγιά
  • 300 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 220γρ αλεύρι ολικής
  • 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γλ αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με 1 κ.σ νερό
  • 2 λίτρα νερό
  • 60 γρ μέλι


Για το πασπάλισμα:

  • ηλιόσπορο
  • κολοκυθοσπορο
  • σουσάμι
  • μαυροσούσαμο
  • παπαρουνόσπορο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την μαγιά με το ζεστό νερό, σκέπασε και άφησέ στην άκρη για 5 λεπτά.
  2. Πρόσθεσε στο μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και ξεκίνα το ζύμωμα. Εμείς το κάναμε σε κουζινομηχανή, σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
  3. Ζύμωσε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζυμη. Εάν η ζύμη κολλάει πολύ πρόσθεσε λίγο αλεύρι. Όσο χρειάζεται, μην βάλεις παραπάνω!
  4. Άλειψε ένα μπολ με ελαιόλαδο και βάλε μέσα τη ζύμη, γύρισέ την ώστε να αλειφτεί από όλες τις πλευρές.
  5. Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άσε τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60-90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ζύμωσέ την απαλά για λίγο ώστε να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  7. Χώρισε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.
  8. Δώστε σχήμα σε κάθε κομμάτι.
  9. Βάλε τα bagels σε ένα ταψάκι, σκέπασέ τα με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ τα να ξεκουραστούν μέχρι να βαλεις σε μια κατσαρόλα βάλε 2 λίτρα μαζί με το μέλι.
  10. Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, μείωσε τη φωτιά σε μέτρια και ρίξε μέσα τα bagels (2-4 τη φορά). Μαγείρεψέ τα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  11. Άλειψέ τα με το μείγμα νερού και αυγού και πασπάλισέ τα.
  12. Βάλε τα bagels σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  13. Ψήσε για 20-25 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν) στους 210 βαθμούς. Αν τα βάλεις σε δύο ταψιά μαζί, στα μισά του ψησίματος, άλλαξε τους θέση.

 

Δες εδώ το βίντεο με τα βήματα αναλυτικά.

 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.


Διάβασε επίσης: Σπιτική τορτίγια extra protein

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ