Μελομακάρονα με βρώμη και χουρμάδες
- 9 βασιλικοί χουρμάδες
- χυμός από μισό πορτοκάλι
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 1/2 κούπα βρώμη
- 3 κούπες τριμμένο καρύδι (οι 2 κούπες για την ζύμη και η 1 για το πασπάλισμα στο τέλος)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- κανέλα
- λίγο γαρίφαλο
- 1/2 κούπα νερό
- 1 κούπα μέλι
- 2 στικ κανέλας
- 2 γαρίφαλα
- Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και μούλιασέ τους σε νερό για μισή ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε τα υλικά του σιροπιού, θέρμανε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και άφησέ το να κρυώσει.
- Άλεσε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ και πρόσθεσέ τους σε ένα μπολ.
- Άλεσε την βρώμη, μετά άλεσε τα καρύδια και πρόσθεσέ τα και αυτά στο μπολ μαζί με τους χουρμάδες.
- Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε.
- Πλάσε σε μελομακάρονα.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, πέρνα τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι. Μπορείς να τα περάσεις από το σιρόπι και περισσότερες φορές αν τα θέλεις πιο γλυκά και σιροπιασμένα.
- Πασπάλισε με καρύδια.
Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Αφράτη, εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ