Μελομακάρονα με βρώμη και χουρμάδες

ΥΛΙΚΑ
 
Για τα μελομακάρονα:
  • 9 βασιλικοί χουρμάδες
  • χυμός από μισό πορτοκάλι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κούπα βρώμη
  • 3 κούπες τριμμένο καρύδι (οι 2 κούπες για την ζύμη και η 1 για το πασπάλισμα στο τέλος)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο
 
Για το σιρόπι:
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κούπα μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και μούλιασέ τους σε νερό για μισή ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε τα υλικά του σιροπιού, θέρμανε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και άφησέ το να κρυώσει.
  3. Άλεσε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ και πρόσθεσέ τους σε ένα μπολ.
  4. Άλεσε την βρώμη, μετά άλεσε τα καρύδια και πρόσθεσέ τα και αυτά στο μπολ μαζί με τους χουρμάδες.
  5. Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε.
  6. Πλάσε σε μελομακάρονα.
  7. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. 
  8. Μόλις είναι έτοιμα, πέρνα τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι. Μπορείς να τα περάσεις από το σιρόπι και περισσότερες φορές αν τα θέλεις πιο γλυκά και σιροπιασμένα.
  9. Πασπάλισε με καρύδια.
 
Η αρχική συνταγή χωρίς το ψήσιμο και το σιρόπιασμα είναι από nouazetamefountouki.gr
 
 

Για να μαθαίνεις περισσότερα διατροφικά νέα, ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης: Αφράτη, εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ

 

 

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας

Ακολούθησέ με στο Instagram
ΠΑΝΩ