Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα







ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, μουσκεμένα για μία ώρα              
1 κιλό χόρτα άγρια γλυκά (ραδίκια, καυκαλίθρες, ζοχοί, λάπατα,κλπ), καθαρισμένα και πλυμμένα
400 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
300 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μαυρομάτικα σε περίπου 1 1/2 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν. Τα στραγγίζετε αν έχει μείνει πολύ νερό και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Χοντροκόβετε τα χόρτα και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας τα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον άνηθο, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 5' και προσθέτετε τα μαυρομάτικα. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε να τα σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν τα χόρτα και τα φασόλια.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο.
Σερβίρετε με ελιές ή τριμμένη φέτα. 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Ενδιαφέρον ή απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 16, Περιστέρι, 12134

  • Ωράριο: Κατόπιν ραντεβού
  • Τηλ.: 2105722262 - 6947221887
  • Email: margeli@dietitian.gr
ΠΑΝΩ